Deze 100% natuurlijke en langdurige kauwsnacks zijn de veilige en gezonde keuze die uw honden zullen genieten.
Handgemaakt volgens een traditioneel recept
15.000 voet in het Himalayagebergte ,
met drie eenvoudige ingrediënten: melk, zout en limoensap.
Heb je ooit gehoord van Churpi?
Churpi (ook wel gespeld chhurpi ) is een traditionele Himalaya kaas gemaakt van gekarnde yak's en koemelk geconsumeerd in Nepal en Tibet.
Twee variëteiten van Churpi, een zachte en een harde, worden gemaakt door de melk handmatig te karnen en te persen voordat het halfvaste residu in doek wordt gewikkeld en opgehangen om te drogen en te gisten.
Zodra de kaas is gefermenteerd, snijden de kaasmakers de kaas in stokjes of blokjes. De harde variëteit laat men verder drogen,
resulterend in een taai gedroogde kaasstick.
Terwijl deze kaasstokken een populaire binnenlandse snack zijn in Nepal, introduceerde een artikel in The Malay Onlineonlangs ons voor het nieuwste gebruik voor Churpi: hondensnoepjes
De herkomst van Churpi , een stukje achtergrondinformatie !
Harde Durkha of Chhurpi is gemaakt van yakmelk.
Nadat de wrongel gedurende 2-3 dagen bij kamertemperatuur is uitgehard, wordt de kaas gesneden en in de zon gedroogd of in de oven op een laag vuur gedroogd.
Dit type Chhurpi wordt erg moeilijk en duurt vele jaren.
Als harde Chhurpi zo oud is als 4 tot 5 jaar, wordt hij chhurpupu genoemd .
Als het goed wordt bewaard in de yak-skin (mongnang),
kan harde Chhurpi zelfs 20 jaar lang worden geconsumeerd.
Omdat uw hond het verdient !
https://cheese.com/chhurpi/
https://culturecheesemag.com/cheese-bites/cheese-treat-turned-dog-treat